Cautam parteneri de afacere in marile orase!

Se ofera comision avantajos!Esti pensionar, esti in cautarea unui loc loc de munca sau vrei un venit suplimentar? Iti oferim sansa sa devii partenerul nostru ! Pentru mai multe detalii vezi: Oferte locuri de munca

Certificat energetic

Certificat energetic ieftin si rapid.Totul despre certificat energetic cladiri.

Vrei sa vinzi sau sa inchiriezi o cladire, sau ai construit una noua? Vei avea nevoie si de un Certificat Energetic! Personalul nostru calificat, asigura servicii prompte si de calitate in majoritatea oraselor mari din Romania. Daca nu te dau banii afara din casa, afla ca tarifele noastre sunt imbatabile. Pentru clientii grabiti,lucram si in regim de urgenta. Pentru mai multe informatii vezi cat costa , sau cum comand , sau contact .

Esti pensionar,esti in cautarea unui loc de munca, sau doresti un castig suplimentar?Iti oferim sansa sa devii reprezentantul nostru  pentru zona in care locuiesti!Pentru mai multe detalii vezi oferte locuri de munca ,   sau suna la      0722388871!

Ce este un  Certificat energetic?

Conform Legii 372/2005,Certificatul energetic al cladirii, este un document tehnic cu caracter informativ,care atesta eficienta energetica a unei cladiri, in privinta consumului de resurse energetice, necasare pentru a oferi conditii optime de functionare.

De ce este necesar un Certificat energetic?

Necesitatea Certificatului energetic  a fost impusa prin legea 372/2005, privind performanta energetica a cladirilor.El este foarte util proprietarilor , cumparatorilor , celor care inchiriaza , sau investesc in tot felul de cladiri.Un astfel de document  iti ofera o imagine mult mai clara despre o cladire si poate influenta  intr-o masura semnificativa pretul unui imobil in cazul vanzarii lui,cuantumul chiriei care se negociaza,proiectul de executie,sau  decizia proprietarului de a reabilita termic cladirea care ii apartine. Acest document ofera proprietarului informatiile necesare pentru a-si reduce costurile la utilitati, in conditiile asigurarii confortului termic in cladire, iar cumparatorului  si chiriasului le ofera informatii  mai exacte cu privire la costul utilitatilor.

Pe  ce durata este valabil un Certificat energetic?

Durata de valabilitate este de 10 ani  de la data emiterii certificatului energetic.

Ce factori influenteaza durata de  elaborare a unui Certificat energetic?

Durata de elaborare  este influentata de mai multi factori precum:tipul  si marimea clarii, ,complexitatea instalatiilor aferente , datele si documentele puse la dispozitia  auditorului energetic de catre proprietar.
Pentru un auditor energetic experimentat, aceasta durata medie poate fi de
1-2 zile  pentru un apartament
2-4 zile  pentru o casa normala
7-10 zile pentru bloc de apartamente, birou sau spartiu comercial

In ce situatii se solicita un Certificat energetic?

Un astfel de document vi se  solicita in momentul vanzarii, inchirierii,asigurarii,reabilitarii termice, sau modernizarii energetice a instalatiilor aferente cladirii existente , sau in cazul constructiilor noi.

Certificatul energetic este obligatoriu?

In baza Directivei Europene  cu nr.2002/91 din 16.12.2002, privind performanta energetica a cladirilor, au fost emise in Romania: Legea 372/2005 si Proiectul de lege pentru modificarea  si completarea Legii 372/2005 privind performanta energetica a cladirilor,aprobat de Guvern,care prevad obligativitatea obtinerii  certificatului de performanta energetica a imobilelor in cazul in care se incheie contracte de vanzare-cumparare sau contracte de inchiriere a locuintelor.
Se asteapta ca de la 18 iulie 2012  obligativitatea acestui document sa devina mult mai clara si  sa se impuna cu rigoarea legii.

Certificatul energetic se  emite doar pentru intreaga cladire?

Acest document  poate fi emis penru intreaga cladire, dar si pentru o parte din ea:apartament, scara, tronson de bloc.


In sarcina  cui intra obtinerea unui Certificat energetic?

Conform legii, aceasta  este obligatia vanzatorului sau investitorului.
La vanzarea sau inchirierea unui imobil,vanzatorul/investitorul are obligatia sa prezinte cumparatorului Certificatul energetic.

Ce contine un  Certificat energetic pentru apartament?

Fila 1(fata) cuprinde:
 • Date de identificare  a  Certificatului energetic si inregistrarea acestuia.
 • Nota energetica a cladirii.
 • Clasa de  eficienta energetica a apartamentului.
 • Consumurile anuale specifice de energie pentru:incalzire,apa calda de consum,climatizare,ventilare mecanica si iluminat artificial.
 • Indicele de emisii echivalent CO2.
 • Date privind apartamentul certificat .
 • Programul de calcul utilizat.
 • Date  referitoare la identificarea auditorului energetic pentru cladiri , care a  efectuat certificarea energetica.

Fila 2 (verso) cuprinde:
 • Grilele de clasificare energetica a apartamentului ,functie de consumul specific anual.
 • Penalitatile acordate  imobilului pentru deficiente sau lipsuri.

Anexele la Certificatul energetic cuprind:
 • Datele de intrare referitoare la apartamentul certificat.
 • Recomandari pentru reducerea costurilor cu energia si imbunatatirea performantei energetice a apartamentului.
 • Informatii privind apartamentul certificat  energetic.

Termoizolarea anvelopei unei cladiri, o treaba simpla sau mult mai complexa?

Termoizolarea cladirilor este in prezent  o necesitate si nu un lux.Dar ea se face cu simt de raspundere ,nu doar de mantuiala sau cu jumatati de masura. Daca te apuci de ea mergi pana la capat !
[ Afla detalii... ]

Legea nr. 159/2013 - modificarea si completarea Legii nr. 372/2005 privind performanta energetica a cladirilor

[ Afla detalii... ]

Casa pasiva

Certificatul energetic, auditul energetic, auditorul energetic, sunt notiuni inca neclare pentru multi dintre  romanii de rand...
[ Afla detalii... ]