Cautam parteneri de afacere in marile orase!

Se ofera comision avantajos!Esti pensionar, esti in cautarea unui loc loc de munca sau vrei un venit suplimentar? Iti oferim sansa sa devii partenerul nostru ! Pentru mai multe detalii vezi: Oferte locuri de munca

Intrebari frecvente

1. Ce este Certificatul energetic al unei cladiri?
Certificatul energetic al cladirii  este un document care atesta clasa de eficienta energetica  in care se incadreaza cladirea , nota energetica a cladirii , nivelul emisiilor de CO2  si prezinta masurile care pot fi luate de proprietar pentru imbunatatirea acestor parametri.a

2. Ce este performanta energetica a unei cladiri?
Performanta energetica a cladirii este o marime care rezulta din calculele termice si energetice si  reflecta cat de bine este captusita anvelopa cladirii , astfel incat in interiorul ei sa se asigure conditii optime de confort, cu consumuri minime de energie.Performanta energetica poate fi vizualizata pe o grila de clasificare energetica de la A la G, unde A este eficienta energetica maxima , iar G cea minima si prin nota energetica , care reflecta penalitatile acordate cladirii pentru deficiente sau lipsuri.

3. De ce este nevoie de Certificat energetic?
Certificatul energetic al unei cladiri,ofera celor care vor sa o cumpere sau sa o inchirieze o imagine mai exacta asupra  nivelului cheltuielilor pe care le vor avea cu utilitatile.Certificatul energetic  poate sa influenteze preturile de vanzare sau de inchiriere a unei cladiri, in sensul ca pot sa le  creasca sau sa le  scada, in functie de datele din Certificatul energetic. Certificatul energetic mai este util proprietarului si pentru solutiile de reabilitare termica si energetica , pe care le prezinta in cuprinsul sau.

4. Cine este autorizat sa intocmeasca Certificate energetice?
Persoanele abilitate sa intocmeasca Certificate eneregetice sunt auditorii energetici  atestati de MDRT.

5. Care este durata de valabilitate a unui Certificat energetic?
Durata de valabilitate a unui Certificat energetic este de 10 ani.

6. Certificatul energetic este obligatoriu?
Conform legislatiei in vigoare (Legea 372/2005), proprietarul unui imobil este obligat sa prezinte potentialului cumparator sau chirias un Certificat energetic la incheierea  tranzactiei.

7. Pentru ce fel de cladiri este necesar un Certificat energetic?
Certificatul energetic este necesar pentru  cladirile noi care se construiesc, la receptia acestora si pentru cladirile existente care se vand sau se inchiriaza. Cladirile  care necesita Certificat energetic , sunt cladirile in care locuiesc oameni cum ar fi :case , apartamente, vile ,etc, sau in care oamenii  desfasoara diverse acivitati ,ca de  exemplu:comert, productie, prestari servicii, invatamant ,etc.

8. Cat timp dureaza realizarea unui Certificat energetic?
Durata de realizare a Certificatului energetic depinde de mai multi factori precum:marimea sau complexitatea cladirii,numarul de etaje,numarul peretilor si planseelor exterioare, numarul camerelor,numarul de spatiilor vitrate, coplexitatea structurilor peretilor si planseelor exterioare, disponibilitatea tuturor datelor necesare,accesibilitatea la subsolul sau tarasa cladirii, etc si se poate intinde de la cateva zile, la una sau  chiar doua saptamani.In cazul unui apartament, timpul de elaborare a unui Certificat energetic poate si de una sau doua zile, iar in unele situatii chiar mai scurt.

9. Care este pretul unui Certificat energetic?
Pretul Certificatului energetic , nu este un pret standard.El se se negociaza intre solicitantul lucrarii si beneficiar si poate fi influentat de gradul de complexitate al lucrarii, de disponibilitatea datelor sau documentelor necesare,sau de urgenta lucrarii.

10. Care este aria de acoperire in care firma dumneavoastra elibereaza Certificate eneregetice?
Noi eliberam Certificate energetice la solicitarea clientilor nostri in orasele: Bucuresti, Braila, Galati, Buzau, Calarasi, Giurgiu, Slobozia, Tulcea, Vaslui, Tecuci, Oltenita, Alexandria.

11. Ce pot sa vad intr-un Certificat energetic?
Certifcatul energetic prezinta informatii despre consumurile energetice de caldura, apa calda, ventilatie ,aer conditionat si iluminat,despre emisiile de CO2, despre clasa energetica in care se incadreaza cladirea , despre nota energetica a cladirii si despre auditorul energetic  care a executat lucrarea.

12. In ce situatii  se intocmeste un Certificat energetic?
Certificatul energetic se intocmeste la vanzarea sau inchirierea cladirilor existente,la receptia cladirilor noi, la reabilitarea termica a cladirilor, la asigurarea cladirilor,sau  informativ.

13. Cine plateste contravaloarea Certificatului energetic?
Plata o face cel care comanda lucrarea ,iar persoanele desemnate de lege ,sunt  proprietarul sau investitorul cladirii.

14. Certificatul energetic se poate elibera doar pentru un bloc intreg, sau si pentru un apartament?
Certificatul energetic poate fi eliberat pentru intregul bloc, dar si pentru un tronson de bloc, o scara sau un apartament.


Termoizolarea anvelopei unei cladiri, o treaba simpla sau mult mai complexa?

Termoizolarea cladirilor este in prezent  o necesitate si nu un lux.Dar ea se face cu simt de raspundere ,nu doar de mantuiala sau cu jumatati de masura. Daca te apuci de ea mergi pana la capat !
[ Afla detalii... ]

Legea nr. 159/2013 - modificarea si completarea Legii nr. 372/2005 privind performanta energetica a cladirilor

[ Afla detalii... ]

Casa pasiva

Certificatul energetic, auditul energetic, auditorul energetic, sunt notiuni inca neclare pentru multi dintre  romanii de rand...
[ Afla detalii... ]