Cautam parteneri de afacere in marile orase!

Se ofera comision avantajos!Esti pensionar, esti in cautarea unui loc loc de munca sau vrei un venit suplimentar? Iti oferim sansa sa devii partenerul nostru ! Pentru mai multe detalii vezi: Oferte locuri de munca

Performanta energetica a cladirilor

Determinarea performantei energetice a cladirilor

Performanta energetica a unei cladiri este o caracteristica a cladirii, care arata energia efectiv consumata pentru utilizarea normala a cladirii privind incalzirea,prepararea apei calde de consum,racirea,ventilarea si iluminatul.
-Consumul de energie anual specific al unei cladiri se masoara in KWh/mp an.  
-Pentru a determina performanta energetica a unei cladiri, auditorul energetic ia in calcul mai multi factori interni si externi precum:structura peretilor , a planseelor si teraselor ,izolatia termica,dimensiunile si caracteristicile  peretilor exteriori si ale  elementelor vitrate, caracteristicile tehnice ale instalatiilor aferente cladirii, am plasarea cladirii in raport  factorii climatici  si orientarea geografica,gradul de adapostire si expunere la soare al cladirii, sursele proprii de de producere a energiei , parametrii climatici din interiorul cladirii, etc.
-Performanta energetica a unei cladiri  este reflectata in Certificatul de performanta energetica, prin nota  energetica care se acorda acelui imobil  si Clasa lui de eficienta energetica.
-Notele energetice au valori  cuprinse  intre 20 si 100 si sunt influentate de deficientele sau lipsurile care caracterizeaza imobilul audiat.O nota mai mare inseamna o performanta energetica mai mare. 
Clasele de eficienta energetica sunt de la A la G, unde A reprezinta eficienta energetica  cea mai ridicata, iar G cea mai scazuta. Termoizolarea anvelopei unei cladiri, o treaba simpla sau mult mai complexa?

Termoizolarea cladirilor este in prezent  o necesitate si nu un lux.Dar ea se face cu simt de raspundere ,nu doar de mantuiala sau cu jumatati de masura. Daca te apuci de ea mergi pana la capat !
[ Afla detalii... ]

Legea nr. 159/2013 - modificarea si completarea Legii nr. 372/2005 privind performanta energetica a cladirilor

[ Afla detalii... ]

Casa pasiva

Certificatul energetic, auditul energetic, auditorul energetic, sunt notiuni inca neclare pentru multi dintre  romanii de rand...
[ Afla detalii... ]